De onderdelen

Logo 11-stedenwandeltocht

De tocht kent de volgende onderdelen

1. De 5-daagse
U kunt inschrijven voor de volledige tocht (de 5-daagse).

Als u de 5-daagse tocht volbrengt ontvangt u het ‘elfstedenkruisje’. In alle andere gevallen krijgt u een medaille. 

Wanneer u de volledige tocht wandelt, kunt u aanvullend kiezen voor ontbijt/lunchpakket (op dinsdag t/m zaterdag) èn warme maaltijd (op maandag t/m vrijdag).  

2. Arrangement met overnachting

Uniek voor onze tocht is de mogelijkheid om gebruik te maken van overnachting op één van onze slaapschepen. In 2025 zijn dat waarschijnlijk wee de Hydra, de In Dubio, de Stella Frisia, De Hoop, de Avontuur en de Nil Desperandum. Wilt u gebruik maken van het arrangement met overnachting op één van onze slaapschepen dan kunt kiezen uit: 

  • Vijfdaagse vol pension Hydra 
  • Vijfdaagse vol pension buitenhut Avontuur 
  • Vijfdaagse 1- of 2-persoonshut 
  • Vijfdaagse 3- of 4-persoonshut. 

U kunt niet voor een bepaald schip kiezen (behalve voor de Hydra), maar bij de opmerkingen wel vermelden waar uw voorkeur naar uitgaat.  

Voor meer informatie over de slaapschepen en de hutten verwijzen we u naar de FAQ.  

Ook de tarieven voor de diverse onderdelen vindt u op de website onder FAQ. 

3. De 8 van elf

In 2025 gaan we de 'acht fan alve' (de 'acht van elf') introduceren. Dat betekent dat de wandelaars in de week van 27 t/m 31 mei 2025 ongeveer 130 kilometer wandelen en acht van de elf steden aandoen!

Hoe werkt dat: de wandelaars starten op dezelfde dag als de reguliere wandelaars in Leeuwarden, Sloten, Workum, Franeker en Dokkum. Maar de af te leggen dagetappe is steeds ongeveer 25 kilometer. Alleen de laatste dag is de dagetappe voor iedereen van Dokkum naar Leeuwarden (plm 29 km). 

Hoe komt dit er allemaal uit te zien? Daarover informeren we u op een later tijdstip, onder andere in onze nieuwsbrieven.

 

Wilt u ‘s ochtends van ons busvervoer gebruik maken, vergeet dan niet de extra optie ‘busvervoer’ aan te vinken. De bussen brengen u dan ’s ochtends van de finishplaats naar de startplaats. Voor meer informatie over de opstapplaatsen verwijzen we u naar de FAQ. 

 

4. De 1-daagse

U kunt ook inschrijven voor  één of meer ‘losse’ trajecten.

Busvervoer

Bij de 5-daagse, de '8 van elf' en de 1-daagse is er de mogelijkheid van busvervoer 's ochtends van de finishplaats naar de startplaats. Wilt u ‘s ochtends van ons busvervoer gebruik maken, vergeet dan niet de extra optie ‘busvervoer’ aan te vinken.Voor meer informatie over de opstapplaatsen verwijzen we u naar de FAQ. 

Annulering 

Mocht u onverhoopt na inschrijving toch moeten annuleren, wees u er dan van bewust dat u uw inschrijfgeld niet terugkrijgt. De reden van annulering is daarbij niet van belang.
Dit geldt voor alle onderdelen van de tocht.  

We adviseren u dan ook een annuleringsverzekering af te sluiten, zeker wanneer u gebruik maakt van het arrangement met overnachting op één van de slaapschepen. 

Vragen?  

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier of van het e-mailadres info@elfstedenwandeltocht.nl.


11-Stedenwandeltocht

11-stedenwandeltocht

© Stichting Friese 11--Steden Wandeltochten
De 11-Stedenwandeltocht is lid van de KWBN

Sponsors  -  Vacature  - Links

Erepenning

Wij zijn zeer ingenomen met het besluit van Koning Willem Alexander om de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan de Stichting Friese 11-Stedenwandeltochten, wegens het 75-jarig bestaan per 10 september 2021.