Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Beste wandelvrienden,

It is wer foarby, de 76e Alvestêdekuiertocht. (het is alweer voorbij, de 76e 11-Stedenwandeltocht)

Er hadden zich 849 wandelaars ingeschreven. Voor de volledige tocht zijn uiteindelijk 535 gestart en hebben 483 wandelaars het kruisje behaald. Van de 36 wandelaars die hebben gekozen voor de 3-daagse tocht (donderdag t/m zaterdag) hebben 29 de finish gehaald. 258 wandelaars liepen één van de dag-etappes mee (waarvan 119 op zaterdag). Daarvan hebben 232 de finish gehaald. Die hebben allen een medaille ontvangen.

De wandelaars kwamen uit Nederland, België, Duitsland, Portugal en Oostenrijk.
Het was een fantastische week met schitterend wandelweer waarin geen incidenten zijn geweest 😊.

Maar als we de revue even laten passeren denk ik vooral aan het aantal uitvallers voor de 5-daagse over de hele week: 52 wandelaars. Vooral 23 uitvallers op woensdag en 18 op donderdag zijn voor 11-stedenwandeltocht begrippen redelijk veel. Het hadden meer kunnen zijn gelet op de vele berichten die ik/wij van jullie kregen met dankwoorden aan de mensen van het Rode Kruis en de masseurs; zij hebben vele deelnemers weer op de been gekregen en gehouden. Zo zie je maar; het is niet vanzelfsprekend om de loodzware 11-stedenwandeltocht te volbrengen.

De 8 van 11 (de 8 fan âlve)

Wij zijn als bestuur met onze ruim 60 vrijwilligers, Rode Kruis medewerkers, masseurs, toeleveranciers, sponsoren, enzovoorts, heel tevreden en kijken nu al uit naar de volgende (de 77ste) editie. die vooral logistiek gezien een uitdaging gaat worden omdat wij ‘de 8 van 11’ (‘de 8 fan âlve’) gaan introduceren.
‘De 8 van 11’ wordt door het bestuur van de 11-stedenwandeltocht gemaakt en zal (gelijktijdig) tijdens de traditionele 11-stedenwandeltocht worden gelopen.
De bedoeling hiervan is om vooral jongere wandelaars kennis te laten maken met een aantal van onze 11 steden, maar ook om oud 11-stedenwandelaars die, om wat voor reden dan ook niet meer de 11-stedenwandeltocht kunnen wandelen, een kans te geven om nog één keertje hét gevoel te hebben. De afstanden die deze wandelaars gaan lopen zullen per dag tussen de 24 en 29 kilometer zijn. Omdat wij beslist niet de behoefte hebben om er een mega-wandelfestijn van te maken gaan wij een gelimiteerde inschrijving voor deze tocht open zetten.
Houd voor details vanaf september aanstaande onze nieuwe websiteFacebook en Instagram in de gaten!

Wandelshirt

Wilt u alsnog het wandelshirt 2024 ontvangen? Wij hebben nog een paar overgehouden (in de maten M, L, XL, XXL en XXXL) en onder het motto ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ kunt u ons via het contactformulier een berichtje sturen waarin u aangeeft welke maat u wenst. Is uw maat niet meer voorradig, dan heeft u pech, is het er nog wel, dan kunnen wij u eentje toesturen voor de prijs van € 25,00 exclusief verzendkosten.

Verloren/gevonden voorwerpen

Ook dit jaar hebben wij gevonden voorwerpen gekregen: drie waterflessen/doppers, een dopperdop, een zwarte handschoen, een rood handdoekje, een blauw shirt met lange mouw, een gele pet, een groen stempelkaarthoesje, een zwarte buff en twee brillen. Bent u iets verloren tijdens de 11-stedenwandeltocht? Mail het ons en wij zorgen er voor dat het bij u terechtkomt (als het bij ons is gebracht).

Maar eerst gaan we een prachtige (wandel?) zomer en natuurlijk de zomer vakantie tegemoet. Zie ik u ook bij de 4-daagse van Nijmegen of de Airborne in Oosterbeek?

Namens de bestuursleden Gelbrig, Baukje, Jelle, Doutzen, Femke en Hilly en alle vrijwilligers en sponsoren wens ik u een heel fijne zomer!

Met sportieve groeten,

Eeuwe Geertsma, voorzitter

11-Stedenwandeltocht

11-stedenwandeltocht

© Stichting Friese 11--Steden Wandeltochten
De 11-Stedenwandeltocht is lid van de KWBN

Sponsors  -  Vacature  - Links

Erepenning

Wij zijn zeer ingenomen met het besluit van Koning Willem Alexander om de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan de Stichting Friese 11-Stedenwandeltochten, wegens het 75-jarig bestaan per 10 september 2021.